За предизвестената политическа смърт на една партия и кои са нейните палачи

Факт е, че записите от заседанието на политическа партия Продължаваме промяната , представени в публичното пространство от народния представител Радостин Василев скандализираха обществото. За разлика от други, лично аз не намирам нищо изненадващо в тях. Нищо изненадващо,  защото  бях първия, който в края на м.август 2022 г. разкри що за нови персони в лицето на Кирил Петков и Асен Василев  се появяват в българския политически живот, но за съжаление,  никой по това време не обърна особено  внимание на споделеното от мен.

Припомням, че в края на м.август 2021 г., началника на политическия кабинет на академик Денков, министъра на  образованието в служебния кабинет по това време, а сега кандидат за министър-председател на Р България  се появи като парламентьор с предложение да се срещна с министъра на икономиката в същото правителство Кирил Петков. Съгласих се , смятайки , че ще водим разговор по потребителски въпроси в качеството ми на председател на Федерация на потребителите в България.

Срещата се проведе на следващия ден в офиса на Федерацията на потребителите. Преди още, както се казва да се запознаем официално, г-н Петков ме информира, че заедно с г-н Ас.Василев изграждат екип с намерение да се включат в предстоящите тогава парламентарни избори, но понеже нямат партия, предлагат да участват в изборите  с регистрацията на партия Политически клуб“Екогласност“, като на мен и още няколко души от партията предлагаха абсолютно избираеми места. Обещаваха ни се и големи привилегии и придобивки. В хода на разговора се постарах да обясня на г-н Петков, че ние автентичните еколози сме се доказали  във времето като  лоялни с кауза партньори  в коалиция „БСП за България“, а нашата  чест и достойнство са поставени над всичко – над привилегиите, властовите и финансови придобивки и това няма как да се случи, защото   нито се купуваме, нито се продаваме. Г-н Петкова предложи още  една среща  на  следващия ден с надежда, че  ще размисля.

Проведе се нова среща с още по – съблазнителни  предложения. Отново отказах, но на предстоящата ни тогава отчетно-изборна конференция Кирил Петков и Асен Василев направиха всичко възможно да разколебаят отделни делегати с надежда конференцията да вземе решение да им предоставим съдебната регистрация на ПК“Екогласност“. И това не се случи, а този , който най-много настояваше за предоставяне на регистрацията е изключен от ПК“Екогласност“.

Казано по друг начин, още тогава за мен беше необходим не повече от час разговори да разбера що за хора имам насреща – нагли, безскрупулни  и безпардонни, които смятат, че всичко е въпрос на пазарлък и търговия..

Затова казвам, че изтеклите записи не ме изненадват. Не ме интересува как ще прозвучи, но това което се случи е  христоматиен пример за наглостта и цинизма на политическите недоразумения   Кирил Петков и Асен Василев.

Всеизвестен е романа на Габриел Маркес „Хроника на една предизвестена смърт“, в който роман е описано, че ще има убийство. Знае се кой ще е убиеца. 

Случаят със записите от заседанието на Националния съвет на Продължаваме промяната  е предизвестена политическа смърт на тази партия, а политическите  палачи  са Кирил Петков  и Асен Василев, които доказаха, че в името на властта си са готови да продадат и националните интереси на Р България.

Емил Георгиев,

председател на ПК“Екогласност“

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *