logo
Бивш съратник на Слави му разказа играта: Чувствам погнуса, гняв. Всички, които работихме за теб, сме излъгани!

Агенция „Пик“ публикува писмо до Слави Трифонов от студента Николай Чакъров, който е работил като доброволец в кампаниите за референдума на „Шоуто на Слави“ и създаването на политически проект. Писмото е предизвикано от гостуването на премиера Бойко Борисов в предаването на Трифонов.
Публикуваме текста без съкращения.
„Доброволческият труд е интересно проявление на демокрацията. Даваш безплатно труда си и собствените си ресурси, защото си или много вярващ, или си много наивен.
Общото и в двата случая е, че го правиш от някакъв идеализъм. Интервюто с Бойко Борисов показа на всички доброволци колко наивни идеалисти сме. Наивници, които повярваха на една обречена кауза, на една утопична идея за друг вид система.200 лева глоба, ако ядосаш Слави Трифонов: Деспотичният му нрав прогони звездите от ТВ шоутоУмопомрачителни глоби раздава на непослушните си подчинени Слави Трифонов. Шоуменът, който от 18 год…Nov 30 2018skafeto.com

Много трудно мога да определя как точно се почуствах, гледайки въпросното интервю. Обзе ме гняв от удобно – щадящите въпроси, срам, че 673 481 хора, дали лично подписа си, останаха излъгани, погнуса от нечистоплътната политика. Може би най-силно беше чувството, че съм предаден.
Това е чувството, което изпитваме всички ние, които работихме толкова време под надслов, че няма такава държава. Но дано да греша. Обичам да греша. Грешката е най-големият урок.
Аз лично не знам какво да отговоря на всички тези 673 481 души, които 6 месеца, убеждавах,че този път ще е различно, че този път ще променим нещата,че този път народът ще се пребори. Явно съм ги излъгал. Излъгал съм моите приятели, моите познати. Явно сте ги излъгали и вие. А преди година на един площад пред едни 100 000 души, казахте: “Аз съм един от многото”.

Може би сте от многото, но от многото, които ни излъгаха, от многото, които ни показаха, че не може да има промяна в държавата. В крайна сметка да цитирам вашия колега Ивайло Вълчев: “Оправяй се самичък”, като само ще добавя „Народе”.
Нали, Слави? Да ви припомня, че ние, като доброволци и граждани, не работихме, за да направите политическа партия, която да бъде патерица на ГЕРБ, работихме за точно обратното. Накрая искам да кажа на всички „строители” на съвременната фасадна демокрация: България е имало много преди вас, ще я има и много след вас!“
Николай Чакъров, студентСлави Трифонов с уникален жест към омбудсмана: Дава кола и шофьор на Мая МаноловаТелевизионният водещ Слави Трифонов обяви, че ще даде автомобил и шофьор на националния омбудсман Ма…Nov 6 2018skafeto.com