logo
Алпинистът Боян Петров за министър Нено Димов: Той е маша на интересите на тези, които са го издигнали. Протестите за Пирин продължават- следващият е на 25 януари

 

 

 

 

Алпинистът Боян Петров и инж. Емил Георгиев- председател на политически клуб „Екогласност“ гостуваха в студиото на Код 11-13 след петия пореден протест в защита на парк „Пирин“, който снощи в София и още 24 града на страната изкара хиляди хора по улиците. Боян Петров излезе с план за промяна в нормативните документи, така че да се гарантира ,че на Банско ще има единствено втори лифт.
Ето неговите обяснения:“Това е предложение за ново преформулиране на решението, което беше публикувано на 29 декември. Което беше така написано юридически,че хората не разбраха какво означава. След като се разтълкуват буквите, точките, променкитие, които бяха вкарани от юристите на „Юлен“, стана ясно,че всъщност се разрешават строежите в една огромна територия на Пирин. Отваряш една огромна врата, в която всеки може да се вклини.“.

Думите на инж. Георгиев са: „Позицията на ултразелените не е работеща. Нашата позиция е ясна. Казали сме ,че подкрепяме изграждането на втори лифт при строго спазване на българското и европейското законодателство. Съгласен съм с г-н Петров,че трябва да има доказателства, за да вярват хората. Аз се опасявам от нещо друго- покрай темата Банско изместваме фокуса от друг много важен обект- Витоша“.

Боян Петров не пропусна да коментира и министъра на околната среда и водите Нено Димов: „Той в момента играе повече като министър на икономика и регионалното развитие, отколкото като министър на околната среда. Как може улицата да защитава природата повече отколкото самия министър?!. Министърът в момента буквално е маша на интересите на тези, които са го издигнали, за да прокарва буквално бизнес интереси и то съвсем ясно назовани.“