logo
Васил Гюров: Хората не протестират срещу втория лифт, а за да си върнат държавата. Олигархията си има на концесия министри и вицепремиери

 

Казусът „За“ и „Против“ втори лифт в Банско раздели не само обществото, но и еколозите. В студиото на КОД 11-13 екозащитникът и музикант Васил Гюров влезе в остър спор с инж. Емил Георгиев – председател на политически клуб „Екогласност“.

Вчера бяха към 6 000 души на улицата, интересно ми кой им плаща? Тези хора не са изчезнали да протестират срещу втора кабинка, те са там, за да си върнат държавата -политиците взеха решението в последния работен ден на годината, а Валери Симеонов лъже. Това противопоставяне, което се прави работи за олигархията. Това е огромен политически казус. Никой не е против развитието на ски туризма, а срещу начина, по който се случва. Олигархията си има на концесия министри и вицепремиери “, заяви музикантът Гюров.

Според инж. Георгиев „Зелените“ не са автентичните екозащитници, защото преувеличават с мащабите на концесията.

Нас ни вълнуват хората, за нас е важно мнението на хората, които живеят там. Ако някой твърди, че в района на Пирин ще се застроят 48% е далеч от реалните представи за мащабите или прави мащабна манипулация. Тома Белев е циник, той пееше „Хубава си моя горо“, но той носи грях за унищожаването на Витоша. И запита защо „Зелените“ не реагират за изсичането на горите и унищожаването на морските дюни“, запита Георгиев.

Целият спор между еколозите, вижте във видеото. Още от КОД 11-13 – ТУК.