logo
Емил Георгиев: В близките дни ще бъде повдигнато обвинение срещу Иво Прокопиев за Каолин (Видео)

В близките дни ще бъде повдигнато обвинение на Иво Прокопиев за бандитската приватизация на Каолин. Това прогнозира пред Канал 3 в предаването Денят на живо създателят на Екогласност Емил Георгиев.

Чувствам се удовлетворен, защото това се превърна в моя лична кауза. Аз първи посочих Иво Прокопиев и безобразията, които направи в града. Пред гроба на мой приятел от Меричлери, млад човек, който умря от левкимия, се зарекох, че ще го гоня, докато истината възтържествува, каза още Георгиев.

Той призна, че е дал свидетелски показания пред държавното обвинение и е предоставил много документи за бандитската приватизация, която е направил бизнесменът от Разград.

Благодарение на нашите усилия, за които сме дали разяснения и в прокуратурата, в близките седмици ще бъде повдигнато обвинение на Прокопиев във връзка с приватизацията на ”Каолин” и във връзка с приватизацията на други дружества. Имам основания да кажа, че в прокуратурата работят много сериозно, каза Георгиев.

Според него Прокопиев дълго време е имал и политически чадър: Докато Росен Плевнелиев беше президент, той беше разпоредил да не се пипа Прокопиев

По-голямата част от документите в момента се намират в прокуратурата, другата част са в КОНПИ, каза още екологът. Според него това е и причината Прокопиев в момента да реве кански. 

И Прокопиев, и Иван Костов вещаят едва ли не края на света, ако прокуратурата се занимава с тях. Трябва да има възмездие и ще има възмездие, каза още Георгиев.

Темата за приватизацията сега е изключително актуална. Филмът Капитал и смърт наКанал 3 за град Меричлери беше много тежък и разтърси българската общественост.

Извън всякакво съмнение е, че една от най-криминалните и разбойнически приватизации на прехода, е приватизацията на една от най-мощно финансовите фирми – ”Каолин”. Споменавайки Каолин няма как да не се сетим за една трогателна история, как едно розовобузесто репортече, което са казва Иво Прокопиев, с протекцията на елитния клуб на СДС на т.нар ”Агнешки главички” и с помощта на своя бащица, както му казват на Иван Костов, получи като награда една от най-богатите фирми в страната, каза още Георгиев.

”Виновник за приватизацията безспорно е Иван Костов! Той съсипа българската икономика”, категоричен бе той.

Емил Георгиев заяви, че Иво Прокопиев и обкръжението му са водили дела срещу него за гигантските искове от 600 000 лева, но са ги загубили. Прокопиев обаче бил взел мерки да не отговаря сам пред закона.

Спечелих всички дела в съда, Прокопиев ме съдеше, за това че съм го нарекъл олигарх и розовобузест. Иво Прокопиев е осъден да плати разноските по тези дела – около 5000 лева. Доколкото разбрах, той вече нямал и имущество. Явно е усетил накъде отиват нещата и е прехвърлил имуществото си на близки, прогнозира още Георгиев.