logo
Шефът на Екогласност Емил Георгиев с нови разкрития за безобразията на Зеления октопод и как бе осъден розовобузестия олигарх Прокопиев

Шефът на Екогласност Емил Георгиев прави нови разкрития за безобразията на Зеления октопод, блокирал 32% от територията на земята ни и обработваемите площи и за терора на Натура2000. Защо се стигна до сблъсъка между производители и природозащитници, природата ли бранят хората на Тома Белев или тлъстите си пачки, можем ли да преразгледаме параметрите на защитените си територии в ЕС?

 

Ето какво разказа пред ПИК TV Емил Георгиев:

 

 

 

Преди всичко искам да ви кажа, че съм ви задължен, защото казахте истината и благодарение на вас аз спечелих делата и на ВКС срещу розовобузестия олигарх Прокопиев. Този олигарх рябва да поеме и разходите по делата. Те бяха поредици от дела от неговия изпълнителен директор Ангелов, от брат му, и той предяви иск за 600 хиляди лева затова, че съм то нарекъл олигарх. Горд съм, че съм първият, който го постави на колене. 

 

 Скандалът е предизвестен от тези, които определяха границата на Натура 2000, аз ги наричам преторианската екологична гвардия на Прокопиев. Те се занимаваха с очертаването на Натура 2000 Начело на този екип беше Симеон Марин, син на бившия вицепрезидент Ангел Марин. 

 

Тук става дума за един кръжец т.нар зелени, които претендират да са единствената екологична общност в България. Там е Тома Белев. Така беше заложена бомбата на Калиакра. Границите се чертаеха в Министерството на околната среда и водите. Те не бяха на терен, но си имаха в този офис една карта и с един флумастер чертаеха. В тези граници влезе и летището на Балчик, и гробището на Варна. Всъщност проблемът е толкова и като проблем за изнудване на същата тази група - от една страна създават скандали, от друга страна си делят страната и изнудват правителството. Време е да бъдат поставени на място.

 

Що се отнася до хората, които защитават своя поминък - земите в Добруджа, те са абсолютно прави, но те бяха и подведени от същите зелени. Хората така и не можаха да разберат, че не става въпрос за техните земи, а за степи, за които бих посъветвал Тома Белев и компания да садят домати. Това са необработваеми площи. А хората бяха уплашени. То не става дума само за изнудване на властта, а те и изпълняват нечия мокра поръчка на бизнеса. Задава се въпросът какво толкова общо има с Прокопиев, който също имаше бизнес в областта на възобновяемите източници.

 

Нека припомним, че когато се подготвяше процедурата за влизането на ЕС ние поехме ангажимента около 2000 мегавата да бъдат от възобновяеми източници - ветропаркове, вецове..Но вместо 2000 мегавата, бяха сключени ударно договори за около 4000 мегавата, колкото е цялата консумация. Но тези земи са влезли в Натура 2000 към декември 2007 г. , а цялата инициатива за изграждането на ветровите редуктори е от началото на 2007 г. Т.е. те са в заварено положение. 

 

Зелените тарикати и човечета под благовидни лозунги - Да спасим децата си, Да спасим природата, тероризират хората. Сега такамва бомба ще избухне и за магистрала Струма. 

 

Присъствах на една пресконференция на зелените чудаци, те са със седалище в Берн. Този техен приятел от Берн каза, че за първи път е видял толкова много пеперуди през живота си в Кресненското дефиле и че там не трябва да се изгражда магистралата, за да се запазят те. 

 

Много пъти сме искали да дебатираме сТома Белев и неговата група, сформирана на шуробаджанашки принцип - там е жената му....Така наречената коалиция За да остане природа в България, почти всички осем организации са регистрирани на един и същи адрес бул. Евлоги и Христо Георгиеви 93 ет. 1, ап.1. Там са техните жени и баджанаци и тероризират населението. 

 

Ние, от Екогласност, сме подали сигнал до прокуратурата, защото трябва да има възмездие за тези безскрупулни типове и те да платят за злодеянията си. Същите тези умници обжалваха и магистралата до Видин след Монтана заради обитанието на синигери. Ако трябва да слушаме тях, трябва да не останат хора в България. 

 

Нека прокуратурата им поиска сметка колко яйца от костенурки са измътили и дали са преброили пътпъдъците за 500 хиляди лева. 

 

В Хасковско казват Докато ядяхте кюфтетата, не ревахте, а сега почват да им взимат кюфтетата и те реват на умряло. Т.е. те са еколози само заради удовлетворяване на личните им искания. 

 

Не е нормално за една малка държава 35% да се вкючат в Натура 2000. Сега заради Струма зелените са готови да направят изключително голяма беля. 

 

Досега Зелените бяха много уверени в силите си. Те бяха от умните и красивите. Имаха силата на Сорос и Прокопиев, използваха и две национални телевизии да проповядват идеите си. Те имаха няколко сайта и използваха медийните бухалки на Прокопиев. Но прокуратурата трябва да се произнесе, защото те с години безчинстваха. 

 

Бомбите, които те са заложили, ще продължават да избухват. Знаете какво стана със Странджа, за Банско и т.н. и т.н. но мисля, че те вече са осъзнали, че времето им свърши. Но ние сме доказали, че не сме абстрактни еколози, които се занимаваме с крастави жаби. Ние търсим баланс между интересите на хората и динамиката на икономическия живот. Ние ще ги преследваме дотогава, докато те не платят за безобразията си.