logo
Еколог: Малина Крумова е лобист на прокопиевци и томабелевци!

Председателят на Екогласност Емил Георгиев реагира остро срещу предложението Малина Крумова да стане министър по еврофондовете. Крумова е отговорна в качеството си на шеф на Управляващия орган на Оперативна програма “Околна среда” за нейното замразяване в края на 2013 г.

Преди три години Екогласност поиска оставката на тази скандална личност Малина Крумова заради огромни нарушения в ръководената от нея Оперативна програма „Околна среда”. Ние се базирахме на информация, която дойде от ЕК,- тогава се извърши една безпрецедентна проверка и един безпрецедентен акт, с който се спря финансирането от ЕК, коментира Георгиев.

Малина Крумова е типичен пример за соросоидство в българската политика. Това е не само скандал, ако тя бъде утвърдена – ще бъде повече от скандал! Аз като представител на първата и автентична правозащитна организация в България, не само се възмущавам, аз протестирам! Протестирам, защото дълги години в Министерството на околната среда – а тя е протеже на предишната министърка Нона Караджова, протеже е и на сегашната Ивелина Василева, - Тогава благодарение на протекцията на Малина Крумова във Висшия управителен съвет на МОСВ беше привлечена цялата тая тайфа Прокопиевци разни – Томабелевци, Ковачеви, и техните съпруги, техните баджанаци, и въобще цялата тая група, наречена „зелени”. И те определяха правила във Висшия експертен съвет, които удовлетворяваха само тях. В резултат бяха източени около 40 милиона евро. Само преди месец ние спряхме една скандална поръчка за 11 милиона евро. В дъното на всичките тези злоупотреби с евпорейските фондове стои Малина Крумова. И сега да я назначат за министър по еврофондовете – все едно да вкараш вълка в кошарата! Това означава, че хората на Прокопиев, които са направили безумия в областта на околната среда, ще продължават, коментира Георгиев.