logo
Новата партия на Христо Иванов спуска чадър над обвиняеми министри от кръга Капитал!

Създадената навръх именния ден на Иван Костов нова партия Дай България има за цел да се превърне в своеобразна застрахователна компания над обвиняеми министри и бизнесмени, научи БЛИЦ.

Маскираната като нов проект сбирщина на Агнешките главички се роди само няколко дни, след като прокуратурата привлече като обвиняем бившия енергиен министър Трайчо Трайков и обяви, че ще повдигне обвинение на ексфинансовия министър Симеон Дянков.

Двамата бяха осветени лично от премиера Борисов като персони, които са му натрапени в кабинета от идеолога на кръга Капитал Иво Прокопиев. 

Вероятно, за да запази главите на момчетата си от неудобната му прокуратура, Прокопиев се е превърнал в ракетоносител на новата партия. Изданията му Капитал и Дневник от сутрин до вечер лансират брътвежите на проваления протестър-министър Христо Иванов и се опитват да внушат колко полезни са тезите на сектата Дай България.

Идеята на новата пропагандна машина е да обяви, че всяко обвинение срещу гравитиращите около кръга Капитал е репресия срещу демокрацията.

За финансов мозък на политическия клонинг на Агнешките главички е сочен банкерът-беглец Цветан Василев. Мажоритарният собственик на фалиралата КТБ отчаяно се нуждае от защита и е готов на всичко, за да я получи.

Вече е кристално ясно, че Василев и ортаците му няма да бъдат пипнати от пленените съдии в най-ключовите съдебни институции - СРС, СГС и ВКС на Лозан Панов.

На обвиняемите бизнесмени и бивши министри им остана само една амбразура. Прокуратурата. И нямаите никакво съмнение, че те ще отприщят финансовите потоци натрупани от мафиотската приватизация, за да превърнат държавното обвинение в жива мишена.

Предвид новата международна ситуация, за да гарантират окопаването си във властта, кукловодите на Прехода очевидно са принудени да се ангажират персонално с новия проект Дай България.

След очевидния провал на бирения алкохолик Радан Кънев, Костов и Цветан Василев са посегнали към друга марионетка - Христо Иванов.

Галеното чедо на Комунизма се провали като правосъден министър и нашумя единствено с факта, че е лишен от адвокатски права и сипе интриги срещу България в Брюксел.

Дългогодишният храненик на компрометираната фондация Америка за България, обаче е най-послушната пионка в ръцете на господарите си.

Изхвърленият от кабинета Борисов протестър не се посвени да прокламира Дай България, докато в Хитрино горяха трупове. Само за няколко часа Иванов се отрече от министър-председателя Борисов, пред когото иначе угодничеше по същия начин по който се отрече и от фамилята на родителите си Бойкикев.

Сега рупорите на проекта ще облъчват читателите и телевизионните зрители с лакърдиите си за честност и прозрачност, но едва ли ще застанат пред обществото, за да обяснят как и защо българските граждани бяха ощетени средно с по 1770 лева от грабежа на КТБ.

Опиянението от собствените им успехи е толкова силно, че е замъглило съзнанието на Агнешките главички, така както пивото въздейства на мозъчните клетки на Радан Кънев и евтината компания.

Леденият душ, който очаква Костов, Цветан Василев, Христо Иванов, Радан Кънев и другарите им на изборите, ще е толкова смразяващ, че ще мечтаят да попаднат в прочутия изтрезвител в Перник.

Ивайло КРАЧУНОВ