logo
ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ПОВЕДЕНИЕТО НА РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ?!

И целенасочените му действия за миниране на нормалните ни отношения с Русия и противопоставяне на приятелския руски народ - нещо, което и Хитлер навремето не е съумял да направи.

Емил Георгиев е лидер на ПК”Екогласност”. Не веднъж и два пъти около него се завихряха скандали, но той винаги отстояваше позицията си и тази на „Екогласност”. И никога не загуби. Дори и когато пред съда го изправи Иво Прокопиев с иск за над 800 хиляди лева за това, че в едно от интервютата си го беше нарекъл олигарх. Емил Георгиев още преди две години, в свое интервю във вестник „Шоу” предпурди за опасността, наречене президент на България, но тога получи само ехидни усмивки.

-Г-н Георгиев, последното изкзване на президента Росен Плевнелиев предизвика огромно възмущение в публичното пространство. Политически лидери поискаха неговата оставка. Оставка, за която вие първи настоявахте още през пролетта на 2013 г., когато организирахте протест пред Президентството.През месец септември 2014 г. отново първи предложихте и подписка за инпийчмънт, но по това време на вашите искания се погледна с ирония и пренебрежение.Всъщност от къде е тази „любов необяснима“ към държавния ни глава?

-Тези които ме познават са наясно, че аз съм се посветил на каузата по опазване на околната среда, защото съм я изстрадал. В тази връзка е и огромната ми „симпатия“ към скандално известния „ангел на демокрацията” Иво Прокопиев. Уточнявам, не в личен план, а като председател на първата и автентична природозащитна партия в България , ПК“Екогласност“. Заради огромните нарушения на прокопиевци при добива на варовик от района на Меричлери, аз многократно изразявах огромното си възмущение и от действията на президента за това, че активно покровителстваше олигарха. За мен и моите съпартийци това беше доказателство, че сегашния президент няма държавническо мислене, а корпоративно не само заради мрежата от офшорки с любимеца на ПК”Екогласност” Иво Прокопиев, а и заради обслужване интересите на ВЕИ-сектора, имащ основен дял за високата цена на ел.енергията за населението.

-Имате и други причини да се опрете на президента?

-Мотив за недоволство ни беше и съгласиетго на президента за добив на шистов газ на територията на България чрез прилагане на технологията на фирма „Шаврон”. А също и добива на синтетичен газ чрез изгаряне на въглищни пластове чрез технологията на фирма „Парк Плейс Енерджи Корп”. Има, разбира се, и други мотиви от екологична гледна точка, но няма смисъл да изброявам всичките?...

-Нарекохте президента недоразумение, не преувеличавате ли?

- Неговите нелепи изказвания ни дойдоха в повече и най-вече, когато това недоразумение в обръщенията си към нацията призоваваше всички към смирение, а той самия с действията си правеше всичко възможно да я разединява. В тази връзка припомням активно му участие в написването на скандалния пасквил, наречен „Визия 2020“, с което офшорният президент достигна своя връх на безотговорност. Поръчката, чинно изпълнена от марионетния служебен министър на отбраната Велизар Шаламанов, за малко не предизвика огромен дипломатически скандал с Русия. Върхът на цинизма държавния глава достигна преди няколко дена с изказването си пред британския вестник „Индипендънт”, когато в изключително драматичен за Европа момент, обяви, че Русия води хибридна война на Балканите.

-Това притеснява ли ви?

-За мен изказванията на държавния глава не са елементарни бръщолевения и словоблудство, а целенасочени действия за миниране на нормалните ни отношения с Русия и противопоставяне на приятелския руски народ - нещо, което и Хитлер навремето не е съумял да направи. Сещам се, че преди години имаше призиви да се маха президента Първанов, само защото като ловец е застрелял ахар. В конкретния случай въпросът е до кога ще търпим идиотското поведение на лицето Росен Асенов Плевнелиев и няма ли наистина кой да спре тоя наистина кретен-президент, който е на път превърне България в първата държава, обявила студена война на една супер сила, каквато безспорно е Русия. Затова, аз и моите колеги от ПК“Екогласност“ подкрепяме искането за отстраняване на държавния глава от заеманата длъжност. С това доказваме принципната си позиция да се противопоставяме на действията на един патологичен русофоб - държавен глава, който е пример за това , как от храненик и номенклатурчик на БКП се става праволинеен антикомунист, превърнал се в заплаха за социалния мир и националната сигурност на страната ни.

Едно интервю на Тодорка НИКОЛОВА